Pamaco Totalservice AB (WashTec Sverige) blir en del av Nordens största biltvättleverantör och servicepartner för tvättoperatörer.

måndag, 28 augusti 2017

De bägge marknadsledarna inom biltvätt i sina respektive länder, Pamaco Totalservice AB i Sverige, och Prowash Oy i Finland har beslutat att gå ihop. Den nya biltvättsgruppen är Nordens största biltvättleverantör och servicepartner till tvättoperatörer. Bolagens totala omsättning för 2016 var drygt SEK 300 miljoner sysselsätter tillsammans nära 100 personer.

"Vi är väldigt glada över möjligheten att bidra till utveckling och ta biltvättsbranschen till en ny nivå", säger Prowash Oy:s Rudi Steiner och Pamaco Totalservice AB:s Magnus Olsson. "Båda företagen delar samma värden av djup respekt för sina kunder, samt stort fokus på kontinuerlig utveckling. Gemensamt får vi större resurser och därmed ännu bättre möjligheter att erbjuda ett större utbud av innovativa produkter och tjänster till våra kunder", fortsätter Steiner och Olsson.

Båda företagen har sedan många år ett nära samarbete med WashTec GmbH, och representerar WashTec i de bägge länderna. WashTec är världsledande inom biltvätt och tillverkar cirka 4000 fordonstvättar per år. Varje dag tvättas ungefär 3.000.000 bilar/bussar/lastbilar med WashTecs utrustning över hela världen. WashTec är noterat på Frankfurtbörsen.

Framöver kommer bolagen att utöka kunderbjudandet genom att ta best practice från respektive organisation, till en ny geografisk marknad. Till exempel har Pamaco Totalservice lång erfarenhet av vattenrening, gör-det-själv tvättar och finansiella lösningar medan Prowash har kommit långt inom tjänster och lösningar för obemannad biltvätt. Bolagen kommer även att kunna dra nytta av varandras tekniska och kommersiella expertis till nytta för kunder i både Finland och Sverige. ”I slutändan gör vi detta för att vi är övertygade om att det kommer bli till nytta för våra kunder”, säger Olsson och Steiner.

Båda företagen fortsätter verksamheten under befintliga namn. I Finland fortsätter Rudi Steiner att leda verksamheten och organisationen förblir oförändrad. I Sverige fortsätter Magnus Olsson som VD för Pamaco Totalservice.

För ytterligare information: Magnus Olsson, tel. 0702 270016

Senaste nyheterna